Ver buiten de schijnwerper speelt Hans Egging een belangrijke rol in de ondersteuning van de band. Hij doet dit vanuit een algemene bestuursrol. Als saxofonist zit hij op de eerste rij; waar hij hoort.

Door mijn zoon ben ik saxofoon gaan spelen. Ik leende de sax wel eens van mijn zoon, maar hij was het er niet mee eens, want hij moest oefenen. Dus heb er zelf maar een gekocht en een lesboek aangeschaft. Zo ben ik dus begonnen.

Samen met de docent van mijn zoon hebben we e in Zevenaar een Bigband opgericht die we naar de muzikaal leider vernoemd hebben: “John’s Big Band”. Ook hier hadden wij een klik met oude stijl bigband muziek van Amerikaanse herkomst; de Duitse invloed sprak ons niet zo aan.

Door verhuizing in 1992 (i.v.m. mijn werk) ben ik in Stiphout terecht gekomen, waar ik me al snel bij de Pointwood Big Band heb aangemeld. Die band had toen nog geen naam maar die is later door Wim Strijbosch bedacht.

Van af het begin van mijn lidmaatschap van Pointwood heb ik me op de achtergrond bezig gehouden met allerlei activiteiten zoals het transport van materiaal naar de optredens en heb het muziek archief. Ik was in die tijd vaak samen bezig met Toon van de Linden. Het kopieerwerk werd door Toon gedaan en ik kon het dan weer organiseren en rubriceren. We zijn daarin zo zorgvuldig geweest dat we nu in het kader van de brandveiligheid twee gescheiden archieven hebben. Daarnaast heb ik wat kistje en schildje gemaakt om de band een goede uitstraling te geven. De verlichting is door Toon gemaakt en ook de eerste geluidsinstallatie kwam van Toon.