Onze tenorsaxofonist Wilko werd tijdens een optreden van The Pointwood Bigband enthousiast gemaakt om opnieuw te gaan spelen.

Door het weerzien met oude muziekvrienden, die nog altijd muzikaal actief zijn, was er geen weg meer terug. Na 20 jaar nam hij daarom weer de tenorsax uit de koffer.

Vroeger ooit als 11 jarige begonnen op sopraansax, heeft hij na de alt- en baritonsax uiteindelijk toch gekozen voor de tenorsax. Eerst even bij Fanfare Unitas, maar uiteindelijk is hij toch bij de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia in Helmond terechtgekomen, omdat hij de mogelijkheden van zo’n orkest leuker vond.

Al gauw interesseerde hij zich voor bigbandmuziek, waar de tenorsax volgens hem beter tot zijn recht komt. Zowel bij de Philtune Bigband als bij Beaufort 9 speelde hij met veel plezier voornamelijk Oude Stijl Jazz en Swing, maar natuurlijk ook modernere stijlen muziek.

Bij onze bigband heeft hij het inmiddels goed naar zijn zin en speelt hij samen met Anne van der Zanden de tenorsaxpartijen.