Anne van der Zanden

Anne is de jongste muzikante "in vaste dienst" bij de band. Ze speelt inmiddels toch wel al jaren saxofoon, dus ze was er erg vroeg bij. Door haar fanatisme en gestimuleerd en gesteund door 'thuis' speelt ze zeer getalenteerd. In onze band heeft ze diverse solo's op tenorsax. Haar jongere broer, Willem, is onze vaste invaldrummer en samen met hem en haar vader(onze dirigent), zijn ze ook lid van Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia uit Helmond. Recentelijk is ze in het saxofoonkwartet QueryQuartet begonnen. Ook haar saxofoonlerares speelt er in mee, dus het opdoen van muzikale kennis en ervaring is inmiddels in een stroomversnelling gekomen.

By | januari 19, 2017|0 Comments

Wil Baars

Wil Baars speelt zowel tenor- als altsaxofoon. Bij ons heeft ze altsax gekozen.Op de foto zie je haar;2e van rechts. Wil vertelt: "Na 1 jaar les op de altsax ben ik op 01-01-1989 begonnen bij de kapel “Oldstars”, later omgedoopt tot muziekgroep “Just4Fun”, in Eindhoven, waar ik tot heden nog steeds lid van ben. Ben daar overgestapt van altsax naar tenor sax. Na de verhuizing van Eindhoven naar Bakel heb ik zo’n 10 jaar altsax gespeeld bij de hofkapel en zo’n 15 jaar bij “Doe Mar Wa”. In 2016 een nieuwe uitdagingen gezocht bij het Senioren orkest in Gemert en de Big band PointWood in Mierlo."

By | januari 18, 2017|Reacties uitgeschakeld voor Wil Baars

Wilko Swinkels

Onze tenorsaxofonist Wilko werd tijdens een optreden van The Pointwood Bigband enthousiast gemaakt om opnieuw te gaan spelen. Door het weerzien met oude muziekvrienden, die nog altijd muzikaal actief zijn, was er geen weg meer terug. Na 20 jaar nam hij daarom weer de tenorsax uit de koffer. Vroeger ooit als 11 jarige begonnen op sopraansax, heeft hij na de alt- en baritonsax uiteindelijk toch gekozen voor de tenorsax. Eerst even bij Fanfare Unitas, maar uiteindelijk is hij toch bij de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia in Helmond terechtgekomen, omdat hij de mogelijkheden van zo’n orkest leuker vond. Al gauw interesseerde hij zich voor bigbandmuziek, waar de tenorsax volgens hem beter tot zijn recht komt. Zowel bij de Philtune Bigband als bij Beaufort 9 speelde hij met veel plezier voornamelijk Oude Stijl Jazz en Swing, maar natuurlijk ook modernere stijlen muziek. Bij onze bigband heeft hij het inmiddels goed naar zijn zin en speelt hij samen met Anne van der Zanden de tenorsaxpartijen.

By | oktober 21, 2014|Reacties uitgeschakeld voor Wilko Swinkels

Hans Egging

Ver buiten de schijnwerper speelt Hans Egging een belangrijke rol in de ondersteuning van de band. Hij doet dit vanuit een algemene bestuursrol. Als saxofonist zit hij op de eerste rij; waar hij hoort. Door mijn zoon ben ik saxofoon gaan spelen. Ik leende de sax wel eens van mijn zoon, maar hij was het er niet mee eens, want hij moest oefenen. Dus heb er zelf maar een gekocht en een lesboek aangeschaft. Zo ben ik dus begonnen. Samen met de docent van mijn zoon hebben we e in Zevenaar een Bigband opgericht die we naar de muzikaal leider vernoemd hebben: “John’s Big Band”. Ook hier hadden wij een klik met oude stijl bigband muziek van Amerikaanse herkomst; de Duitse invloed sprak ons niet zo aan. Door verhuizing in 1992 (i.v.m. mijn werk) ben ik in Stiphout terecht gekomen, waar ik me al snel bij de Pointwood Big Band heb aangemeld. Die band had toen nog geen naam maar die is later door Wim Strijbosch bedacht. Van af het begin van mijn lidmaatschap van Pointwood heb ik me op de achtergrond bezig gehouden met allerlei activiteiten zoals het transport van materiaal naar de optredens en heb het muziek archief. Ik was in die tijd vaak samen bezig met Toon van de Linden. Het kopieerwerk werd door Toon gedaan en ik kon het dan weer organiseren en rubriceren. We zijn daarin zo zorgvuldig geweest dat we nu in het kader van de brandveiligheid twee gescheiden archieven hebben. Daarnaast heb ik wat kistje en schildje gemaakt om de band een goede uitstraling te geven. De verlichting is door Toon gemaakt en ook de eerste geluidsinstallatie kwam van Toon.

By | oktober 21, 2014|0 Comments

Frans Wich

Frans is ooit begonnen als klarinettist en later, toen hij lid werd van de fanfare in Stiphout, verder gegaan op saxofoon. Hij leerde de baritonsax bespelen en die is hij altijd trouw gebleven. De big band waar hij ooit eerder in speelde was Beaufort 9 uit Helmond. Het mooie is dat daar ook zangeres Irma en saxofonist Wilko deel van uit maakten. Na vele jaren zijn ze elkaar in onze band weer tegengekomen. De Pointwood Big Band is een heel gezellige club waar ook de partners niet vergeten worden.Hoogtepunten voor mij waren de optredens in Spanje en Slowakije.

By | oktober 21, 2014|Reacties uitgeschakeld voor Frans Wich
Spring naar toolbar